Jadłospis

Od 06 czerwca do 10 czerwca 2022 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

06.06.2022

 

ŚNIADANIE :

Kółeczka miodowe na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, pastą jajeczno – warzywną i zieleniną (1a,b,3,7,10). Herbata z cytryną słodzona miodem. Jabłko

I DANIE:

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą (9). Chrupki kukurydziane

II DANIE:

Makaron spaghetti w sosie serowym o 3 smakach (mozzarella, mascarpone, ser żółty) z filetem z kurczaka (1a,3,7). Brokuł duszony na parze. Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

07.06.2022

ŚNIADANIE:

Kawa Inka na mleku (1b,d,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, pastą z twarogu śmietankowego i szynki posypane kiełkami rzodkiewki i szczypiorkiem (1a,b,7). Herbata owocowa. Arbuz

I DANIE:

Zupa ogórkowa z ryżem (7,9). Budyń czekoladowy (7)

II DANIE:

Pieczone pałki z kurczaka. Ziemniaki z pieca. Sur wiosenna (kapusta, marchew, ogórek zielony, papryka czerwona). Kompot owocowy

Środa

 

08.06.2022

 

ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku (1e,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (razowego) z masłem, schabem pieczonym (wyrób własny), sałatą mix, pomidorem i zieleniną (1a,b,7). Herbata malinowa. Banan

I DANIE:

Zupa brokułowa z kaszą jaglaną (7,9). Ciasteczka maślane (1a,3,7) Mleko (7)

II DANIE:

Pierogi leniwe z masłem i cynamonem (1a,3,7). Sur z marchewki i ananasa z dodatkiem orzechów włoskich (8). Kompot owocowy

Czwartek

 

 

09.06.2022

 

ŚNIADANIE:

Płatki kukurydziane na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (orkiszowego) z masłem, serem żółtym królewskim, rzodkiewką i szczypiorkiem (1a,c,7). Herbata z owoców leśnych. Jabłko

I DANIE:

Zupa wiosenna z koperkiem i ziemniakami (7,9). Serek owocowy (7)

II DANIE:

Złote risotto z filetem z kurczaka i warzywami – marchew, pietruszka, seler, por, fasolka, kukurydza (9) . Kompot owocowy

Piątek

 

10.06.2022

ŚNIADANIE:

Kasza manna na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznik) z masłem i dżemem wiśniowym (1a,7). Herbata owocowa. Papryka do chrupania

I DANIE:

Zupa z botwinki z koperkiem i ziemniakami (7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw: jabłko, marchew, seler naciowy, cytryna (9)

II DANIE:

Pulpety rybne w sosie jogurtowo – koperkowym (1a,3,4,7). Kasza jęczmienna (1d). Fasolka szparagowa duszona z bułką tartą i masłem (1a,7). Kompot owocowy

 

Skip to content