Jadłospis i opłaty

Odpłatność za pobyt dziecka w  przedszkolu prosimy przekazywać na następujące numery  kont bankowych:

1. Odpłatność za pobyt dziecka w przedszkolu (za godziny wykraczające poza podstawę programową wychowania przedszkolnego):  36 2030 0045 1110 0000 0193 0630

2. Odpłatność za wyżywienie:   78 2030 0045 1110 0000 0193 065

Od 23 stycznia do 27 stycznia 2023 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

23.01.2023

 

ŚNIADANIE :

Płatki owsiane na mleku (1e,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, pastą hummus, ogórkiem zielonym i zieleniną (1a,b,7). Herbata z cytryną słodzona miodem.

I DANIE:

Zupa ziemniaczana (7,9). Sałatka owocowa z serkiem ziarnistym – brzoskwinia, banany, ananas, winogron, serek ziarnisty (7)

II DANIE.

Makaron spaghetti (1a,3) z sosem neapolitańskim (1a). Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

24.01.2023

ŚNIADANIE:

Czekolada na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, serkiem almette, pomidorem i szczypiorkiem  (1a,b,7). Herbata owocowa.

I DANIE:

Zupa pomidorowa krem z ryżem na maśle klarowanym (7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw: jabłko, marchew, jarmuż

II DANIE:

Pieczone burgery – z mięsa wieprzowego (1a,3). Ziemniaki puree (7). Sur z białej kapusty, marchewki i ogórka zielonego ze śmietaną (7). Kompot owocowy

Środa

 

 

25.01.2023

 

ŚNIADANIE:

Kawa Inka na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (razowego) z masłem(1a,b,7). Herbata owocowa. Mandarynka

Stół szwedzki:

Pieczona karkówka, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, ogórek zielony, papryka, rzodkiewka i zielenina.

I DANIE:

Barszcz ukraiński z ziemniakami (7,9). Budyń czekoladowy (7)

II DANIE:

Pampuchy drożdżowe na parze (1a,3,7) z musem truskawkowym (7). Marchew do chrupania. Napój miętowo – cytrynowy

Czwartek

 

 

26.01.2023

ŚNIADANIE:

Ryż jaśminowy na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (orkiszowego) z masłem, pastą serowo rybną, ogórkiem zielonym i kiełkami rzodkiewki (1a,c,4,7). Herbata malinowa. Jabłko

I DANIE:

Zupa słoneczko z ziemniakami , kalafiorem i kukurydzą (7,9). Koktajl mleczno – bananowy (7)

II DANIE:

Przysmak z indyka z warzywami (9). Kasza bulgur (1a). Kompot owocowy

Piątek

 

 

27.01.2023

ŚNIADANIE:

Kasza jęczmienna na mleku (1d,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznik) z masłem, roszponką, serem żółtym królewskim, papryką i zieleniną (1a,7).. Herbata owocowa. Grapefruit

I DANIE:

Zupa neapolitańska z kaszą manną i kluseczkami mięsnymi (1a,3,9). Jogurt pitny (7)

II DANIE:

Grillowana ryba z pieca (4). Ziemniaki puree (7). Sur z kapusty kiszonej i marchewki. Kompot owocowy

Skip to content