Jadłospis i opłaty

Odpłatność za pobyt dziecka w  przedszkolu prosimy przekazywać na następujące numery  kont bankowych:

1. Odpłatność za pobyt dziecka w przedszkolu (za godziny wykraczające poza podstawę programową wychowania przedszkolnego):  36 2030 0045 1110 0000 0193 0630

2. Odpłatność za wyżywienie:   78 2030 0045 1110 0000 0193 0650

Od 12 października do 16 października 2020 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

12.10.2020

 

ŚNIADANIE :

Płatki owsiane na mleku (1e,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (7 zbóż) z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, rzodkiewką i zieleniną (1a,b,3,7). Herbata z cytryną słodzona miodem.

I DANIE:

Zupa brokułowa z ziemniakami (7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców (jabłko, pomarańcza)

II DANIE.

Makaron penne w sosie serowo – warzywnym (brokuł, kalafior, marchew) (1a,7). Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

13.10.2020

ŚNIADANIE:

Kluski lane na mleku (1a,3,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem i miodem (1a,b,7). Herbata owocowa. Rzodkiewka do chrupania

I DANIE:

Zupa węgierska z kolorową papryką i ziemniakami (7,9). Deser mleczny (7). Winogron

II DANIE:

Złote risotto (z warzywami i mięsem drobiowym – fasola żółta, cukinia i marchewka) (1a). Kompot owocowy

Środa

 

14.10.2020

 

ŚNIADANIE:

Kaszka kus kus na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (orkiszowego) z masłem, pastą jajeczno – rybną, ogórkiem kiszonym i prażonymi pestkami słonecznika (1b,3,4,7,10). Herbata cytrynowa.

I DANIE:

Zupa wiejska z makaronem, ziemniakami i pulpecikami mięsnymi (1a,3,7,9). Jabłko

II DANIE:

Pampuchy drożdżowe na parze (1a,3) z sosem jogurtowo – truskawkowym (7). Napój cytrynowo – miętowy.

Czwartek

 

 

15.10.2020

ŚNIADANIE:

Makaron ryżowy na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, pastą z twarogu śmietankowego i szynki (1a,b,7). Herbata owocowa.  Gruszka

I DANIE:

Barszcz ukraiński z ziemniakami (7,9). Serek szkolny (7).

II DANIE:

Schab pieczony w sosie własnym (9). Kasza bulgur . Sur z czerwonej kapusty. Kompot owocowy

Piątek

 

16.10.2020

ŚNIADANIE:

Płatki miodowe na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (razowego) z masłem, grillowanym filetem z kurczaka (wyrób własny), kiełkami rzodkiewki, papryką i zieleniną (1b,7). Herbata z owoców leśnych

I DANIE:

Zupa grochowa z ziemniakami (7,9). Nektarynka

II DANIE:

Burgery rybne w lekkiej panierce z pietruszki (1a,3,4,10). Ziemniaki z koperkiem. Sur z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowym (7). Kompot agrestowy

 

Skip to content