Jadłospis i opłaty

Odpłatność za pobyt dziecka w  przedszkolu prosimy przekazywać na następujące numery  kont bankowych:

1. Odpłatność za pobyt dziecka w przedszkolu (za godziny wykraczające poza podstawę programową wychowania przedszkolnego):  36 2030 0045 1110 0000 0193 0630

2. Odpłatność za wyżywienie:   78 2030 0045 1110 0000 0193 0650

 

Od 14 grudnia do 18 grudnia 2020 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

14.12.2020

 

ŚNIADANIE :

Płatki śniadaniowe na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, pastą z ciecierzycy, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem (1a,b,7). Herbata z cytryną słodzona miodem.

I DANIE:

Zupa szpinakowa z pulpecikami drobiowymi i kaszą jaglaną (1a,3,7,9). Jabłko

II DANIE.

Makaron carbonara z boczkiem (1a,7). Marchew kulki na parze z masłem i sezamem (11). Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

15.12.2020

ŚNIADANIE:

Makaron literki na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, pastą z serka śmietankowego i awokado, sałatą rukolą i zieleniną  (1a,b,7). Herbata owocowa.

I DANIE:

Zupa kalafiorowa z kluseczkami lanymi (1a,3,7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw (jabłko, pomarańcza, seler naciowy)

II DANIE:

Kotlet drobiowy po parysku (1a,3). Ziemniaki puree. Sur z fasolki szparagowej i groszku cukrowego w sosie śmietanowym (7). Kompot owocowy

Środa

 

16.12.2020

 

ŚNIADANIE:

Płatki ciasteczkowe na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (7 zbóż) z masłem, pastą jajeczą, pomidorem i kiełkami brokułka (1a,3,7,10). Herbata malinowa.

I DANIE:

Kapuśniak z słodkiej kapusty z makaronem ryżowym (1a,7). Jabłko zapiekane z serkiem waniliowym (7)

II DANIE:

Kopytka (1a,3) w sosie węgierskim (papryka, pieczarki, ogórek kiszony i kiełbasa) (1a). Kompot owocowy

Czwartek

 

 

17.12.2020

ŚNIADANIE:

Ryż paraboliczny na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (orkiszowego) z masłem i nutellą – wyrób własny (1c,7). Herbata z owoców leśnych.  Kalarepa do chrupania. Mandarynka

I DANIE:

Zupa szparagowa z ziemniakami (7,9). Jogurt pitny

II DANIE:

Łazanki z kapustą mieszaną i mięsem (1a). Kompot owocowy.

Piątek

 

18.12.2020

ŚNIADANIE:

Mleko (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznik) z masłem, grillowanym filetem z kurczaka – wyrób własny, sałatą, papryką i zieleniną (1a,b,7). Herbata owocowa. Banan

I DANIE:

Zupa z brukselki z kaszą bulgur (7,9). Koktajl malinowy (7)

II DANIE:

Paluszki rybne (1a,3,4). Ziemniaki z koperkiem. Warzywa królewskie na parze (brokuł, kalafior i marchew). Napój z galaretki cytrynowej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content