Jadłospis i opłaty

Odpłatność za pobyt dziecka w  przedszkolu prosimy przekazywać na następujące numery  kont bankowych:

1. Odpłatność za pobyt dziecka w przedszkolu (za godziny wykraczające poza podstawę programową wychowania przedszkolnego):  36 2030 0045 1110 0000 0193 0630

2. Odpłatność za wyżywienie:   78 2030 0045 1110 0000 0193 065

Od 19 września do 23 września 2022 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

19.09.2022

 

ŚNIADANIE :

Płatki czekoladowe na mleku (1a,b,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (7 zbóż) z masłem, pastą tzatziki posypane prażonymi pestkami dyni i zieleniną (1a,b,7). Herbata z cytryną słodzona miodem.

I DANIE:

Zupa jarzynowa z ziemniakami (7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw: jabłko, marchew, seler naciowy (9)

II DANIE.

Gulasz po żydowsku (1a). Kasza bulgur (1a). Sur z ogórka kiszonego i marchewki w sosie musztardowym (10). Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

20.09.2022

ŚNIADANIE:

Kakao (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, kiełbasą krakowską, sałatą, rzodkiewką i zieleniną (1a,b,7). Herbata owocowa.

I DANIE:

Zupa węgierska z kolorową papryką i makaronem ryżowym makaronem (1a,3,9). Babeczki z bitą śmietaną i owocami (wyrób własny) (1a,7)

II DANIE:

Pizza z kurczakiem, serem żółtym i  mozzarellą, kukurydzą i ketchupem (1a,7). Kompot owocowy

Środa

 

 

21.09.2022

 

ŚNIADANIE:

Kasza jaglana na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (dyniowego) z masłem, pastą z makreli wędzonej, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem (1a,b,3,4,7,10). Herbata cytrynowa. Melon

I DANIE:

Zupa kapuśniak mazurski z pulpecikami mięsnymi i ziemniakami (1a,3,9). Chrupki kukurydziane

II DANIE :

Pierogi z ziemniakami i białym serem (1a,7) ze śmietaną (7). Kompot owocowy

Czwartek

 

 

22.09.2022

ŚNIADANIE:

Kaszka manna na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (graham) z masłem i miodem (1a,b,7). Herbata owocowa.  Papryka i jabłko do chrupania

I DANIE:

Rosół z makaronem (1a,3,9). Jogurt owocowy (7).

II DANIE:

Nuggetsy drobiowe (1a,3). Ziemniaki z koperkiem. Kalafior i brokuł duszony w sosie czosnkowym (3,7,10). Napój z galaretki malinowej

Piątek

 

 

23.09.2022

ŚNIADANIE:

Kawa Inka na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (orkiszowego) z masłem, pasztetem drobiowo – warzywnym (wyrób własny) posypane kiełkami brokuła i zieleniną (1a,c,3,7,9). Herbata z owoców leśnych

I DANIE:

Zupa gulaszowa z ziemniakami i karkówką (9). Gruszka

II DANIE:

Ryż z sosem serowo – jagodowym (7). Napój miętowo – cytrynowy. Kalarepa do chrupania.

 

 

Od 12 września do 16 września 2022 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

12.09.2022

 

ŚNIADANIE :

Kaszka kus kus na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (7 zbóż) z masłem, pastą twarogowo – rybną, ogórkiem kiszonym, pestkami słonecznika i zieleniną (1a,b,4,7). Herbata z cytryną słodzona miodem. Jabłko

I DANIE:

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i pulpecikami mięsnymi (1a,3,9). Bruschetta – grzanka z pomidorem i serem mozzarella (1a,7)

II DANIE.

Makaron z serem i brzoskwiniami (1a,3,7). Marchew do chrupania. Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

13.09.2022

ŚNIADANIE:

Płatki cynamonowe na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (dyniowego) z masłem, pastą z serka śmietankowego i szynki, pomidorem, zieleniną, posypane kiełkami rzodkiewki (1a,b,7). Herbata owocowa.

I DANIE:

Zupa kalafiorowa z makaronem (1a,3,7,9). Nektarynka

II DANIE:

Kotlet mielony (1a,3). Ziemniaki puree (7). Sałata i ogórek zielony ze śmietaną (7). Kompot owocowy

Środa

 

 

14.09.2022

 

ŚNIADANIE:

Kaszka kukurydziana na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (razowego) z masłem, masłem czekoladowym: wyrób własny – awokado, banan, kakao i miód (1a,b,7). Ogórek zielony i papryka do chrupania. Herbata cytrynowa

I DANIE:

Zupa krupnik z kaszą pęczak i ziemniakami (1d,7,9). Jogurt pitny owocowy (7). Jabłko

II DANIE :

Łazanki z kapustą mieszaną i mięsem (1a,3,7). Kompot owocowy

Czwartek

 

 

15.09.2022

ŚNIADANIE:

Czekolada na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, pastą z ciecierzycy i pomidorów suszonych, rzodkiewką i zieleniną.  (1a,b,7). Herbata owocowa.

I DANIE:

Zupa ogórkowa z ryżem (7,9). Gruszka

II DANIE:

Kotlet krasnoludek z wątróbki drobiowej (1a,3,10). Ziemniaki z koperkiem. Sur Marchewka z chrzanem w sosie jogurtowo – majonezowym (3,7,10,12). Kompot owocowy

Piątek

 

 

16.09.2022

ŚNIADANIE:

Musli na mleku (1a,7,8). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, schabem pieczonym (wyrób własny), ogórkiem zielonym, sałatą, kiełkami i zieleniną (1a,b,7). Herbata z owoców leśnych.

I DANIE:

Zupa sulferino z ziemniakami (7). Koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek (7)

II DANIE:

Ryba po grecku (1a,3,4,9). Ryż paraboliczny. Kompot owocowy

 

 

Skip to content