Jadłospis i opłaty

Odpłatność za pobyt dziecka w  przedszkolu prosimy przekazywać na następujące numery  kont bankowych:

1. Odpłatność za pobyt dziecka w przedszkolu (za godziny wykraczające poza podstawę programową wychowania przedszkolnego):  36 2030 0045 1110 0000 0193 0630

2. Odpłatność za wyżywienie:   78 2030 0045 1110 0000 0193 0650

Od 31 maja do 04 czerwca 2021 r.

 

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

31.05.2021

 

ŚNIADANIE :

Płatki kukurydziane na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, pastą rybną, rzodkiewką, zieleniną i prażonymi pestkami dyni (1a,b,4,7). Herbata z cytryną słodzona miodem.

I DANIE:

Zupa z kalarepy z ryżem brązowym (7,9). Koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek (7)

II DANIE:

Forszmak z ogórkiem kiszonym, papryką, pieczarkami i kiełbaską (1a). Makaron penne (1a). Kompot owocowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

01.06.2021

ŚNIADANIE:

Kaszka kus kus na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem  (1a,b,3,7). Herbata owocowa. Arbuz

I DANIE:

Zupa szparagowa z kluseczkami z mąki razowej (1a,3,7,9), Deser z galaretki, bitej śmietany z truskawkami (7)

II DANIE:

Pizza z szynką, serem żółtym i kukurydzą (1a,3,7). Kompot owocowy

Środa

 

02.06.2021

 

ŚNIADANIE:

Kakao (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (razowego) z masłem, serkiem śmietankowym, rzodkiewką i zieleniną (1a,b,7). Herbata malinowa

I DANIE:

Barszcz ukraiński z ziemniakami (7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw: jabłko, marchew, jarmuż

II DANIE:

Gulasz po żydowsku (1a). Kasza bulgur. Sur z kapusty kiszonej, marchewki posypane płatkami migdałowymi (11). Kompot owocowy

Skip to content