Jadłospis i opłaty

Odpłatność za pobyt dziecka w  przedszkolu prosimy przekazywać na następujące numery  kont bankowych:

1. Odpłatność za pobyt dziecka w przedszkolu (za godziny wykraczające poza podstawę programową wychowania przedszkolnego):  36 2030 0045 1110 0000 0193 0630

2. Odpłatność za wyżywienie:   78 2030 0045 1110 0000 0193 065

Od 04 kwietnia do 08 kwietnia 2022 r.

DATA POSIŁKI: Składniki alergenne
Poniedziałek

 

 

04.04.2022

 

ŚNIADANIE :

Mleko (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznikowego) z masłem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorkiem (1a,b,7). Parówki z szynki  (1a,b.3,6,7,9,10,11) z ketchupem. Herbata z cytryną słodzona miodem. Jabłko

I DANIE:

Zupa pomidorowa z makaronem (1a,3,7,9). Deser mleczny (7)

II DANIE:

Naleśniki z serkiem waniliowym (1a,3,7) i musem brzoskwiniowym. Napój miętowo – cytrynowy

1. Zboża zawierające gluten

a. pszenica

b. żyto

c. orkisz

d. jęczmień

e. owies

 

2.Skorupiaki i prod. pochodne

 

3. Jaja i prod. pochodne

 

4. Ryby i prod. pochodne

 

5. Orzeszki ziemne i prod. pochodne

 

6. Soja i prod. pochodne

 

7. Mleko i prod. pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i prod. pochodne

 

10. Gorczyca i prod. pochodne

 

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczany

 

13. Łubin i prod. Pochodne.

 

14. Mięczaki i prod pochodne

Wtorek

 

 

05.04.2022

ŚNIADANIE:

Czekolada na mleku (1a,7). Kanapki z pieczywa mieszanego (wieloziarnistego) z masłem, pastą z grillowanego morszczuka – wyrób własny, ogórkiem kiszonym i zieleniną (1a,b,3,4,7,10). Herbata owocowa. Mandarynka

I DANIE:

Zupa wiejska z makaronem (1a,7,9). Kisiel owocowy

II DANIE:

Eskalopki indycze w sosie serowym (1a,3,7). Ziemniaki puree (7). Sur z buraczków i jabłka. Kompot owocowy

Środa

 

06.04.2022

 

ŚNIADANIE:

Musli owocowe na mleku (1a,b,e,7,8). Kanapki z pieczywa mieszanego (razowego) z masłem(1a,b,7). Herbata owocowa

Stół szwedzki: schab pieczony, wędlina drobiowa, ser żółty, sałata, ogórek zielony, papryka, rzodkiewka, szczypiorek

I DANIE:

Zupa ogórkowa z ryżem (7,9). Sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw – jabłko, marchew, cytryna

II DANIE:

Jajko sadzone (3). Ziemniaki z koperkiem. Sur z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo – śmietanowym (7). Napój z galaretki wiśniowej

Czwartek

 

 

07.04.2022

ŚNIADANIE:

Bawarka (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (orkiszowego) z masłem, serkiem wiejskim, ogórkiem zielonym i  rzodkiewką, szczypiorkiem (1a,c,7). Herbata malinowa.  Banan

I DANIE:

Zupa szparagowa z ziemniakami (7,9) . Serek owocowy (7)

II DANIE:

Gulasz strogonow (1a). Kasza jęczmienna (1d). Sur z ogórka kiszonego, czerwonej cebulki i papryki. Kompot owocowy

Piątek

 

08.04.2022

ŚNIADANIE:

Ryż jaśminowy na mleku (7). Kanapki z pieczywa mieszanego (słonecznik) z masłem, schabem pieczonym – wyrób własny, sałatą, rzodkiewką i zieleniną (1a,7). Herbata owocowa. Gruszka

I DANIE:

Zupa krupnik z ziemniakami i kaszą pęczak (1d,9). Koktajl z kefiru i wiśni (7)

II DANIE:

Bliny rybne (1a,3,4). Ziemniaki puree (7). Sur z sałaty, ogórka zielonego i groszku w sosie śmietanowym (7). Kompot owocowy

 

Skip to content